Welkom op onze vernieuwde website!

Overdracht

enovation point

Samenwerken aan de juiste zorg op de juiste plek

Digitale dossieroverdracht vanuit het ziekenhuis of huisarts naar andere zorgorganisaties in het netwerk.

Overdracht is onderdeel van ons product Enovation POINT.

Samenwerken in een gezamenlijk transferdossier

Als verpleegkundige, verzorgende of verpleegkundig specialist verzamel je dag in dag uit gegevens die moeten worden overgedragen aan collega’s bij andere zorgorganisaties. Het uitwisselen van deze gegevens ontzettend belangrijk is voor goede zorg. Dit gaat nog niet altijd volledig digitaal, waardoor je te maken met overtypen van gegevens. Dit zorgt voor frustratie en vergroot de kans op fouten bij een overdracht.

De overdracht van patiënten gaat verder dan alleen informatie-uitwisselen. Het is transmuraal zorgproces van goed met elkaar samenwerkende zorgorganisaties in een regionaal zorgnetwerk. Dat vereist inzage in beschikbare capaciteit en status van de nazorg aanvraag om onnodige en onbeantwoorde telefoontjes te voorkomen.

Overdrachten tussen ziekenhuizen, VVT, huisartsen, GGZ en  revalidatiecentra worden dan ook het beste gefaciliteerd door met elkaar samen te werken in één gezamenlijk transferdossier. Dit biedt wel de benodigde transmurale samenwerkingsondersteuning met communicatie en workflows voor het transferproces. Ook kunnen hierin aanvullende gegevens t.b.v. transfer vast worden gelegd. Zo hebben wel alle betrokken organisaties altijd zicht op de actuele gegevens van de patiënt transfer.

Overdracht in het zorgproces

Zorgthema’s

Overdracht draagt bij aan de ontwikkeling van toekomstbestendige zorg en is van belang bij verschillende actuele zorgthema’s, zoals Informatie-uitwisseling en overdracht en Zorgcoördinatie en zorgcapaciteit.

Welk zorgthema is voor jou van belang?

Bekijk alle Enovation zorgthema’s

150.000 patiënten

Wist je dat jaarlijks ruim 150.000 patiënten digitaal met hun dossier worden overgedragen via Enovation POINT?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem contact met ons op