Welkom op onze vernieuwde website!

Veilige Mail

enovation zorgmail


Direct aanmelden of wijziging doorgeven

Veilig mailen met organisaties en personen in de zorg- en publieke sector

Communiceer eenvoudig met ketenpartners, zorgprofessionals, patiënten, bedrijfsgezondheidsdiensten, gemeenten en burgers.

Veilige Mail is onderdeel van ons product Enovation ZorgMail.

Veilige e-mail

Er zijn diverse manieren om in de zorg informatie digitaal uit te wisselen. Een veelgebruikte manier is veilig e-mailen. Heel logisch, want even een mailtje sturen is een alledaagse handeling.

In de zorg heb je echter gauw te maken met privacygevoelige informatie, zoals persoonlijke gezondheidsinformatie. De persoon verwacht dat zorg- en publieke organisaties daar bij het uitwisselen zorgvuldig mee omgaan. Ook als het om e-mailen gaat.

Professionals en aanbieders van veilige e-mail oplossingen moeten afdoende maatregelen nemen om de veiligheid van de informatie te waarborgen. Dit doe je door te mailen via een beveiligd netwerk.

In Nederland beschrijft de norm NTA 7516 de eisen die worden gesteld aan veilige e-mail in de zorg. Als je e-mailt zonder aan deze norm te voldoen dan ben je als professional aansprakelijk.

Naast technische en functionele eisen aan de mailoplossing, zijn ook organisatorische maatregelen onderdeel van de norm voor veilig gebruik van e-mail in de zorg. Goede praktijkafspraken en bewustwording van professionals en personen zijn net zo belangrijk als de mailoplossing zelf.

Veilige Mail ondersteunt het zorgproces

Veilig informatie delen, chatten en e-mailen

Bekijk de video om te zien hoe Enovation Veilige Mail ingezet kan worden

Wist je dat ZorgMail gekoppeld is met meer dan 250 systemen?

Alle gekoppelde systemen

Bekijk ze hier

Zorgthema’s

Mail draagt bij aan de ontwikkeling van toekomstbestendige zorg en is van belang bij verschillende actuele zorgthema’s, zoals Veilig communiceren.

Welk zorgthema is voor jou van belang?

Bekijk alle Enovation zorgthema’s

Labwaarden digitaal uitwisselen met de apotheek

Apothekers hebben gegevens uit het laboratorium nodig om de juiste medicatie en doseringen aan patiënten te kunnen verstrekken. Met Lab4Apo van ZorgMail kunnen specifieke labuitslagen geautomatiseerd beschikbaar gesteld worden in het AIS van de apotheek, met toestemming van de patiënt. Dit komt de medicatieveiligheid ten goede. Bekijk de video over de slimme uitwisseling tussen laboratoria en apotheken. Of lees hier meer uitleg over Lab4Apo.

Lab4Apo aanvragen

 

Enovation ZorgMail

Direct regelen

Maak hieronder een keuze.


Aanmelden voor Enovation ZorgMail kan via dit formulier.

Aanmelden ZorgMail

Nog geen aansluiting op Enovation ZorgMail en de wens om de apotheek aan te melden voor het ontvangen van labwaarden via Lab4Apo? Vul ook dan dit formulier in.

Aanmelden Lab4Apo en Zorgmail

Ben je als apotheek al Enovation ZorgMail-klant en wil je de apotheek aanmelden voor het ontvangen van labwaarden via Lab4Apo? Vul dan dit formulier in.

Aanmelden Lab4Apo

Meld je aan voor SafeRelay voor veilige mailuitwisseling via de eigen domeinnaam.

Aanmelden SafeRelay

Geef uw wijzigingen door via het mutatieformulier.

Doorgeven mutatie(s)

Vraag een verwerkersovereenkomst aan.

Aanvragen verwerkersovereenkomst

Supportpagina NTA 7516

Support NTA 7516